Sunday, 11 October 2009

Rabbae: Oproep aan de migranten om hun lidmaatschap van de FNV op te zeggen (the ultimate betrayal: a Union ok with joining forces with fascists!)

Persbericht

Oproep aan de migranten om hun lidmaatschap van de FNV op te zeggen


Voor de AOW is mw.Jongerius, voorzitter van de FNV, bereid om “zelfs met de duivel en zijn oude moer “ samen te werken. Door steun te zoeken bij de partij van Wilders bewijst ze het vertrouwen in de kracht van haar eigen vakbond volledig verloren te hebben.

Haar capitulatie voor de racist Wilders is principieel fout en strategisch dom. Fout omdat het volledig in strijd is met de Grondslag van de FNV( van mei 1997) die oproept tot het bestrijden van organisaties en individuen die -in welke vorm dan ook- zich schuldig maken aan racisme, fascisme en vreemdelingenhaat. Dom omdat ze zelfs met steun van PVV geen meerderheid krijgt in de Tweede Kamer. Intussen biedt ze Wilders een gouden kans om zijn racisme en vreemdelingenhaat te normaliseren en -en passant- de sociaal-democratische stroming waar de FNV vandaan komt, een klap toe te dienen. Jongerius reduceert met haar stap de FNV tot een “loonmachine” die haar maatschappelijke ziel, traditie en principes aan de duivel verkoopt. Deze collaboratie met Wilders is een onvergeeflijke klap in het gezicht van al die migranten en hun organisaties die dachten in de FNV een bondgenoot te hebben in hun strijd tegen het racisme en uitsluiting. Ik roep daarom de migranten op om hun lidmaatschap van de FNV op te zeggen en elke samenwerking met mw. Jongerius te verbreken!

Mohamed Rabbae
Oud-lid Tweede Kamer voor Groen Links
Voorzitter van de beweging “Genoeg is genoeg”.