Monday, 19 November 2012

Israël bombardeert Gaza ‘terug naar de middeleeuwen’

Israël bombardeert Gaza ‘terug naar de middeleeuwen’

Geplaatst door redactie socialisme.nu, maandag 19 november 2012, 23:51

Met meer dan duizend Israëlische luchtaanvallen op Gaza sinds afgelopen woensdag lijken de gevechtspiloten geen pauze te nemen.

Gisteren was er een groot luchtoffensief. Het luchtruim is een schouwspel van flitsen, explosies en rookwolken. Door Miriyam Aouragh, vanuit de West Bank Vanwege de aanhoudende chaos en slechte verbindingen is het moeilijk om volledige informatie te krijgen. Er zijn meer dan 100 doden gevallen. Het lichaam van de 52-jarige Nawal Abed al-Ali is geruimd van onder een gebombardeerd politiegebouw in al-Tufah, Noord-Gaza.


In de vluchtelingenkampen al-Shati en Bureij zijn tijdens de luchtaanvallen twee kinderen gedood en vanuit het vluchtelingenkamp Jabalia zijn twee verminkte peuters – Tamer Abu Asaifan en Jumana Abu Asaifan – naar het ziekenhuis gebracht.
 Het ergste geval is de dood van een hele familie van vier generaties in Sheikh Radwan; alle tien leden van de familie al-Dalou – grootmoeder, moeder, dochter, kleinkinderen –waren ongewapende burgers. De vader, die toevallig met zijn zoontje naar de buurtwinkel ging kon bij terugkomst zijn huis niet meer vinden. Vanochtend zijn er ook twee mensen omgekomen tijdens de luchtaanval op Nusseirat-kamp en zijn er verder twee vrouwen, een man en een kind omgekomen in Oost-Zeitun. ..............
Naast de enorme menselijke tragedie zijn ook de raketbeschietingen op twee Dit lijkt op de Dahiye Doctrine zoals die in praktijk werd gebracht tijdens de Israëlische oorlog in Libanon van 2006. Dat kwam neer op grootschalige verwoesting van de wijken waar Hezbollah zich bevond en hoge aantallen burgerslachtoffers, met als doel volledige overgave.
Dat dit toen niet gelukt is, lijkt de huidige politici niet te weerhouden het opnieuw te proberen.
 Lees het hele artikel op Socialisme.nu